Bestellingen

Zodra je helemaal live bent is dit hopelijk een pagina die je erg vaak moet bezoeken. Hier komen namelijk je bestellingen op binnen.

info Klant krijgt door zijn bestelling een e-mail met bevestiging

woocommerce-bestellingen

Je ziet in 1 oogopslag hoeveel bestellingen er zijn. Ook kun je een status aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld een bestelling op ‘in behandeling’ zetten zodat, als er meerdere personen bestellingen verwerken, je niet per ongeluk dubbel werk doet.

Je ziet in deze pagina direct de naam en het adres van je klant. Ook zie het het aantal bestelde artikelen, de datum van bestellingen het bedrag en op welke manier de klant haat betalen / heeft betaald.

Achter elke bestelling zie je de volgende icoontjes:

in-behandeling In behandeling: Klant krijg een e-mail. Deze optie is handig als er bijvoorbeeld producten uit een magazijn gehaald moeten worden. De klant wordt zo op de hoogte gehouden en in geval van meerdere personeelsleden voorkomt je dubbel wek. Je kunt deze stap ook overslaan en zodra je een pakket verzameld hebt direct op afgerond klikken.

 

afgerondAfgerond: De klant krijgt wederom een e-mail. Deze optie is daarnaast erg handig voor je eigen administratie. Een pakket komt dan netjes op afgerond te staan zodat je deze niet per ongeluk 2 keer verstuurd.

 

bekijkBekijk: Als je hier op klikt kom je op de volgende pagina terecht:

 

woocommerce-bekijk

Kortom: een duidelijk overzicht van klantgegevens (Je ziet nu ook of er verschil is tussen factuur en verzendadres, voor het geval de factuur ook per post verzonden wordt. Daarnaast zijn ook dingen als IP adres zichtbaar) en de bestelling. Ook kun je vanuit hier de:

  • Bestelling aanpassen (Producten verwijderen en/of verwijderen)
  • Bestelling annuleren
  • De klant opnieuw een e-mail versturen (Bijvoorbeeld nogmaals de factuur verzenden)
  • Notities voor alleen jezelf of jezelf en de klant maken
  • Adres gegevens van de klant wijzigen
  • Besteld datum en tijdstip aanpassen
  • Aangeven, voor je eigen administratie, of een bedrag terugbetaald is. Bijvoorbeeld ivm garantie