Weergave

Thema’s

Hier kun je zien van welk thema wij gebruik maken en welke versie wij gebruiken. Ook kun je vanuit deze pagina eenvoudig en snel naar de customizer, widgets en menu’s navigeren.

 

Customizer

Hier kun je alle basis instellingen die gelden voor de gehele website wijzigen. Dit is niet in een paar regels uit te leggen. Bekijk hier wat je allemaal kunt doen.

customizer

 

Widgets

Widgets zijn uuh ja, niet echt plugins, maar eigenlijk gewoon widgets. Je kunt bijvoorbeeld een kalender, je blogs, een zoekbalk en nog veel meer toevoegen aan een bepaald deel van je website. Over het algemeen kan je widgets in een zijbalk en de footers (onderkant website) plaatsen. Vaak kun je widgets eenvoudiger plaatsen via de builder.

widgets

Menu’s

Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier menu’s aanmaken. Je kunt er zoveel maken als je wilt en deze aan een locatie toewijzen. Afhankelijk van het thema dat je kiest zijn er vaak meerdere posities. Het menu bovenin je website en onderin je website (header & footer) zijn vrij standaard posities voor een menu. Soms is het ook nog mogelijk om een extra menu aan de zijkant of iets dergelijks te plaatsen.

menu's

Zoals je aan de linkerkant kunt zien kun je kiezen om pagina’s, berichten, aangepaste links, categorieën en template-categorieën toe te voegen. Door bovenin op scherminstellingen te drukken zijn er nog wat opties te vinden waardoor je iets makkelijk aan of uit kunt zetten.

scherminstellingen

Alles onder het kopje “vakken” spreekt voor zich en alles onder “Geavanceerde menu eigenschappen tonen” valt onder de masterclass en bespreken we hier nu niet.

paginas

Als voorbeeld gaan we nu even een pagina toevoegen. Standaard staat deze op “Meest recent” Wat niet altijd handig is. Gelukkig kun je gewoon op “Toon alles” klikken en je zie alle pagina’s die je hebt er mooi tussen staan. Klik op het vierkantje voor de pagina die je wilt toevoegen en klik vervolgens op “Aan menu toevoegen”. Je kunt in plaats van pagina’s bijvoorbeeld ook een link toevoegen naar een andere website. Je kunt (handig voor bloggers) ook een menu item maken die de inhoud van een categorie laat zien.

 

menu

Nu zie je de pagina hier terugkomen. Je kunt hem verslepen zodat je menu in de goede volgorde staat. Ook kun je menu items onder elkaar zetten. Op deze manier krijg je een submenu.

Naast dit kun je ook een menu naam geven (In dit voorbeeld heet dit menu “Basic”). Op deze manier vind je je menu makkelijk terug als je bijvoorbeeld widgets toevoegt met een menu. Als laatste kun je direct klikken waar je het menu wenst. Bovenste menu Hoofdmenu en Voettekst menu.