Hulp website

Beginnen

Je hebt je aangemeld en na lang wachten is daar de verlossende mail, je website is online en je kunt beginnen! Wauw!

Als voorbeeld nemen wij hier één van onze testdomeinen: www.video-tutorial.nl. Als dit je domeinnaam zou zijn dan ga je naar www.video-tutorial.nl/wp-admin om in te loggen.

Het kan zijn dat je eerst een puzzeltje moet oplossen. Dit doen we zodat zogenaamde bots niet zomaar bij het inlogscherm kunnen komen en een poging tot inloggen kunnen doen. Zodra dit gebeurd is zie het het volgende inlogscherm:

inloggen-webtrompet

Je logt hier in met enkel je domeinnaam. In ons geval dus video-tutorial (Zonder .nl) en het wachtwoord dat wij per mail naar je verstuurd hebben.

ingelogd webtrompet

Zodra je bent ingelogd kom je uit op het dashboard zoals hierboven te zien is.

Het Dashboard

Zie hier: Het Dashboard. Vanuit hier kun je vlug bij de belangrijkste zaken komen, de laatste activiteiten bekijken en nog veel meer!

dashboard webtrompet

Mocht je al Webtormpet klant zijn dan kan dit scherm er iets anders uitzien. Dit kun je zelf instellen (Sleep de blokken ergens ander naartoe) en heeft ook te maken met de grootte van je beeldscherm.

 

Tickets
Hierin vindt je de snelkoppeling naar de FAQ (Waar je nu bent) en is het de mogelijkheid om een ticket aan te maken als je er niet uitkomt met de FAQ. Je kun ook een ticket aanmaken voor een administratieve vraag of iets plaatsen in de verbeterbak.

 

 

dashboard-opditmoment-webtrompet

Dit is een samenvatting. je kunt hier in 1 oogopslag zien hoeveel berichten , pagina’s en reacties je hebt. Ook kun je zien op welke versie WordPress draait, een stukje transparantie voor de geeks onder ons. Heb je een gratis website dan heb je maximaal 200 MB aan ruimte. Dit is voor een gemiddelde website meer dan genoeg! Heb je een upgrade gedaan heb je onbeperkte ruimte. Aangezien computers toch graag met waardes werken stellen we standaard 1024MB in. De meeste zullen niet eens over de 200MB komen. Mocht je als betalende klant hier toch bij in de buurt komen maak dan gerust een ticket aan, dan vergroten we dit. In onze voorwaarden staat beschreven wat wel en niet mag middels de Fair Use Policy (FUP).

 

 

dashboard-eenvoudigconcept-webtrompet

Een leuk idee voor een nieuwe blog in je hoofd? Deze kun je direct hier kwijt. Zodra je dit opslaat is het niet direct op de website te zien. Dit bericht wordt als concept opgeslagen en kan later daadwerkelijk gepubliceerd worden.

 

 

 

dashboard-activiteiten-webtrompet

Wat is er recent nog op de website gebeurd? Bekijk het hier. De laatste reactie en het laatste bericht is hier te zien.

 

 

dashboard-hetlaatstenieuw-webtrompet

Dit is het laatste (webtrompet) nieuws. Hier melden we als er updates gaan plaatsvinden, storingen zijn, en vele handige tips. Doe er je voordeel mee!

 

dashboard-hulp-webtrompet

Hier is de eerste video te zien waarmee we je graag een eindje op weg helpen. Deze is ook in de tutorials op onze website te vinden.

 

 

dashboard scherminstellingen webtrompet

Via de activiteiten kun je gemakkelijk de bovenstaande blokken aan of uit zetten. In de tutorial-video zetten we het “hulp” blok uit omdat deze na de eerste keer niet meer interessant is. Blokken kunnen via dezelfde manier ook weer aangezet worden.

Berichten

berichtenBerichten zijn in het leven geroepen om bijvoorbeeld een blog te maken. Een bericht stop je in een categorie die je ook zelf kunt aanmaken. Je kunt vervolgens een bepaalde categorie ergens op de website tonen.

Een voorbeeld:

Je maakt een nieuwspagina. De categorie noemen we om het makkelijk en overzichtelijk te houden “Nieuws.” Vervolgens maak je een menu item aan die je ook “Nieuws ” noemt en die link je met de zojuist aangemaakte categorie. Nu zien bezoekers op de website in het menu “Nieuws” verschijnen. Elke keer als je een bericht plaatst in deze categorie komt deze er direct automatisch in te staan.

berichten

Media

Dit is vrij simpel. Hier kun je afbeeldingen uploaden, verwijderen of aanpassen. Je kunt ook vanuit een artikel of pagina afbeeldingen uploaden en aanpassen. Verwijderen moet toch echt via media gedaan worden.

Tip: Zodra je op media in het menu hebt geklikt kun je de afbeeldingen vanaf je computer zo hierheen slepen. Dit wordt dan direct geupload. Via een artikel / pagina / widget kun je de afbeelding ergens zichtbaar maken voor je bezoekers.

media

Pagina’s

Een pagina is zoals het al doet vermoeden echt een pagina voor je website. Je kunt hier tekst, afbeeldingen, video’s, hyperlinks, etc, etc, etc op plaatsen.

Je kunt in je menu weer de link maken naar je pagina.

page builder pagina

infoVanuit hier kun je ook de page builder opstarten. Voor meer informatie over de page builder kun je hier terecht.

Reacties

reacties

Zodra een bezoeker, ergens op je website, een reactie plaatst is deze hier terug te vinden. Je kunt hier reacties aanpassen en verwijderen.

reacties

 

Weergave

Thema’s

Hier kun je zien van welk thema wij gebruik maken en welke versie wij gebruiken. Ook kun je vanuit deze pagina eenvoudig en snel naar de customizer, widgets en menu’s navigeren.

 

Customizer

Hier kun je alle basis instellingen die gelden voor de gehele website wijzigen. Dit is niet in een paar regels uit te leggen. Bekijk hier wat je allemaal kunt doen.

customizer

 

Widgets

Widgets zijn uuh ja, niet echt plugins, maar eigenlijk gewoon widgets. Je kunt bijvoorbeeld een kalender, je blogs, een zoekbalk en nog veel meer toevoegen aan een bepaald deel van je website. Over het algemeen kan je widgets in een zijbalk en de footers (onderkant website) plaatsen. Vaak kun je widgets eenvoudiger plaatsen via de builder.

widgets

Menu’s

Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier menu’s aanmaken. Je kunt er zoveel maken als je wilt en deze aan een locatie toewijzen. Afhankelijk van het thema dat je kiest zijn er vaak meerdere posities. Het menu bovenin je website en onderin je website (header & footer) zijn vrij standaard posities voor een menu. Soms is het ook nog mogelijk om een extra menu aan de zijkant of iets dergelijks te plaatsen.

menu's

Zoals je aan de linkerkant kunt zien kun je kiezen om pagina’s, berichten, aangepaste links, categorieën en template-categorieën toe te voegen. Door bovenin op scherminstellingen te drukken zijn er nog wat opties te vinden waardoor je iets makkelijk aan of uit kunt zetten.

scherminstellingen

Alles onder het kopje “vakken” spreekt voor zich en alles onder “Geavanceerde menu eigenschappen tonen” valt onder de masterclass en bespreken we hier nu niet.

paginas

Als voorbeeld gaan we nu even een pagina toevoegen. Standaard staat deze op “Meest recent” Wat niet altijd handig is. Gelukkig kun je gewoon op “Toon alles” klikken en je zie alle pagina’s die je hebt er mooi tussen staan. Klik op het vierkantje voor de pagina die je wilt toevoegen en klik vervolgens op “Aan menu toevoegen”. Je kunt in plaats van pagina’s bijvoorbeeld ook een link toevoegen naar een andere website. Je kunt (handig voor bloggers) ook een menu item maken die de inhoud van een categorie laat zien.

 

menu

Nu zie je de pagina hier terugkomen. Je kunt hem verslepen zodat je menu in de goede volgorde staat. Ook kun je menu items onder elkaar zetten. Op deze manier krijg je een submenu.

Naast dit kun je ook een menu naam geven (In dit voorbeeld heet dit menu “Basic”). Op deze manier vind je je menu makkelijk terug als je bijvoorbeeld widgets toevoegt met een menu. Als laatste kun je direct klikken waar je het menu wenst. Bovenste menu Hoofdmenu en Voettekst menu.

Gebruikers

Gebruikers

Voeg nieuwe gebruikers toe aan je site. Ook kun jij bepalen welke rechten je deze gebruiker geeft. Zo kun je er voor zorgen dat iemand anders blogs voor je kan maken, maar geen wijzigingen kan aanbrengen in het uiterlijk van je website of bijvoorbeeld afbeeldingen kan verwijderen etc.

Instellingen

Algemeen

instellingen algemeen

Deze instellingen spreken voor zich. Je sitetitel en ondertitel aanpassen, dit kan op meerdere pagina’s. Ook kun je hier je e-mailadres aanpassen. Let op! Als je deze aanpast betekent dit niet dat Webtrompet hier ook de communicatie op zal doen. Dit e-mailadres wordt gebruikt voor alerts op je website zelf, bijvoorbeeld een reactie van een bezoeker.

Voor de rest kun je hier de tijdzone, datumnotatie, tijdnotatie, weekstart en websitetaal aanpassen.

lezen

Instellingen lezen

Stel hier je pagina in. Je kunt kiezen uit

Je laatste bericht

Toon je homepage als een blog. De laatste berichten worden getoond. Dus elke keer als je een bericht maakt komt deze automatisch op je homepage.

Een statische pagina

Een vaste pagina als homepage. Zodra je een bericht of pagina aanmaakt heeft dit geen gevolgen voor je homepage. Je kunt dus je tekst of afbeeldingen die je in de pagina zeg vast zetten op je homepage.

Afhankelijk van de instellingen hierboven zijn de volgende instellingen wel of niet van toepassing. Mocht je bijvoorbeeld de “Je laatste bericht” vorm kiezen, dan kan je ook nog instellen hoeveel berichten er getoond moeten worden op de homepage. Standaard zijn dit 10 berichten. Daarnaast kun je ook nog kiezen of het bericht volledig op de homepage komt, of een gedeelte met een ‘lees meer…’-link.

Daarnaast kun je er voor kiezen om zoekmachines te weren van je website. Mocht je om wat voor reden dan ook kiezen om dit te doen: wij hebben geen invloed op de zoekmachines, dus garanderen dat je website niet wordt geïndexeerd door de zoekmachines kunnen we niet. Uiteraard raden wij af deze optie aan te zetten mocht je website voor commerciële doeleinden gebruikt te worden.

Reacties

Instellingen reacties

Zoals je ziet zijn dit wel heel veel instellingen. Waarom? Simpel: Naast dat je moet kunnen aangeven wie er reacties mogen geven en of deze automatisch gepubliceerd moeten worden, of met toestemming van een admin. Bij elk onderdeel hebben we zo duidelijk mogelijk een beschrijving gemaakt zodat we dat hier niet hoeven te doen. Je kunt bijvoorbeeld ook IP adressen blokkeren of mensen via Gravatar laten reageren.

Media

Instellingen media instellingen

Pas hier de grootte van de afbeeldingen aan. Standaard staat dit al zo gunstig mogelijk afgesteld. Het is raadzaam deze instelling zo te laten staan, tenzij je weet wat het nut is van een aanpassing.

TinyMCE Advanced

instellingen-tinymce-advanced

 

Je vindt veel van deze informatie ook terug in de volgende video: