Meerdere accounts op 1 e-mailadres

 

Meerdere accounts op 1 e-mailadresSoms kom je het tegen, ook bij het systeem van Webtrompet, omdat deze is gebaseerd op WordPress. Je wilt, om te testen, een account aanmaken, maar het systeem geeft aan dat het e-mailadres dat je wilt gebruiken al bezet is. Nu moet je dus een compleet nieuw mailadres aanmaken om dit te testen want het moet geverifieerd worden. Je kunt het volgende doen:

Tip 1:

Gebruikers van Google Gmail kunnen het volgende doen. Stel, je e-mailadres is webtrompet@gmail.com dan kun je het volgende gebruiken:

webtrompet+gebruiker1@gmail.com

webtrompet+tessstt@gmail.com

webtrompet+nog-een-test@gmail.com

Gmail ziet de + en dat wat daarna komt namelijk niet. Gmail stuurt de mails dus allemaal naar webtrompet@gmail.com. WordPress, en dus Webtrompet en vele andere systemen, zien dit wel als verschillende e-mailadressen dus kunnen er verschillende accounts mee worden gemaakt.

Tip 2:

Deze tip kan nog vaker van pas komen. Via de dienst Mailinator maak je heeeeeel snel een mailadres aan. Let op: dit werkt zonder wachtwoord. Als je op de site van Mailinator komt kun je direct de mailbox opzoeken die je wilt. Je typt bijvoorbeeld “hoi” en je opent de mailbox hoi@mailinator.com. Als je dus ergens snel je e-mail moet opgeven en je wilt geen spam ontvangen dan kun je dit gebruiken. Wij gebruiken dit dus om even snel een account aan te maken.

Tip 1 is wel een stuk veiliger. In theorie kan iemand op “wachtwoord vergeten” klikken waardoor een reset per mail naar de mailinator e-mailbox gestuurd kan worden. Doordat deze niet met een wachtwoord beveiligd is kan iedereen dit opzoeken. Mocht je nou het mailadres fEEds23$4323sd#-hj@mailinator.com maken dan is de kans natuurlijk wel kleiner, maar veilig is anders…

Vaak wordt mailinator gebruikt om spam in je eigen mailbox te voorkomen. Als je ergens je mailadres verplicht moet invoeren kun je dit ook gebruiken. Let er wel op dat mails niet voor eeuwig bewaard blijven, maar na verloop van tijd verwijderd zullen worden.

Laat een reactie achter